Woksoep met andijvie, shiitake en tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Palmkoolsalade

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool…

Bekijk het recept

Hmmmm, na alle toch vaak niet iets te overdadige maaltijden van de afgelopen periode heb ik zin in verkwikkend soepje met andijvie! “Kan dat, soep met andijvie?”, kreeg ik meteen te horen toen ik vertelde wat mijn recept-plannen waren voor de komende week. Ja natuurlijk kan dat! Kijk maar!

Ingrediënten

1 krop andijvie, 1½ liter groentebouillon (ik gebruik 2 tabletten), 1 ui, 3 cm verse gember, 1 portie shii-takes (100 g), 4 el olie, 1 pakje tofu, liefst gember-knoflook- of rooktofu, 1 pakje noedels (250g), optioneel:, scheutje geroosterde sesamolie, scheutje tamari

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bouillon aan de kook brengen. Andijvie in grove stukken snijden, wassen en uitlaten lekken in een vergiet. Ui pellen en snipperen. Gember schillen en heel fijn hakken. Shiitake schoonborstelen en in plakjes snijden. Tofu in kleine blokjes snijden. In wok olie verhitten. Ui en gember  glazig bakken. Tofublokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitake toevoegen en 2 min. mee roerbakken. Bouillon toevoegen en de andijvie. Breng aan de kook en voeg dan de noedels toe. Kook een paar min tot de noedels zacht zijn (kijk even op de verpakking) en proef voor p&z. Extra lekker met een scheutje geroosterde sesamolie en wat tamari.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK