Wortelquiche met sesamzaad

Wortelquiche met sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…

Bekijk het recept

Feestelijk en toch lekker makkelijk te maken, deze wortelquiche. Hij bevat niet veel ingrediënten en is ook koud heel lekker als lunch! Natuurlijk kun je in plaats van een pakje diepvriesbladerdeeg ook lekker zelf deeg maken, een recept daarvoor vindt je onderaan het recept.

 

Ingrediënten

700 g wortels, 1 pakje bladerdeeg, 1 bouillonblokje, 3 eieren, 100 g pittige geraspte kaas,  2 tl tijm of 2 el verse peterselie, p&z,  2 el sesamzaad, boter om in te vetten

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bladerdeeg uitleggen om te ontdooien. Je kunt ook zelf deeg maken, een recept vind je op de site. Wortels schoonmaken en in gelijke stukjes snijden. In ruim water met een bouillonblokje gaar koken, afgieten en pureren. (Het kookvocht is natuurlijk prima voor een soepje of sausje, bewaren dus!) Oven voorverwarmen op 200ºC. Springvorm  (18 to 24 cm Ø) invetten en bekleden met bladerdeeg. Naden goed aandrukken. Wortelpuree los kloppen met de eieren, kaas en tijm en op smaak brengen met p&z. Wortelmengsel in de taart scheppen en gladstrijken. Bestrooien met sesamzaad. In 30-40 min. in de oven goudbruin bakken.

Zelf deeg maken
Neem 300 g bloem, 150 g boter, een snuf zout, 1 ei en 2-3 el koud water. Meng de bloem, boter, zout, ei en 2 el water in een kom tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde el water toe. Het deeg moet stevig zijn, maar niet té droog. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het uit met een deegroller tot een lap.