Wortelquiche met sesamzaad

Wortelquiche met sesamzaad

geschreven door Kievit op 22 februari 2019

Feestelijk en toch lekker makkelijk te maken, deze wortelquiche. Hij bevat niet veel ingrediënten en is ook koud heel lekker als lunch! Natuurlijk kun je in plaats van een pakje diepvriesbladerdeeg ook lekker zelf deeg maken, een recept daarvoor vindt je onderaan het recept. Lekker met een frisse groene salade.

Nico’s wijntip

Cueva del Chamán Garnacha Tintorera 2018

Uit de diep gekleurde alicante bouschet druif (lokaal garnacha tintorera) komt deze rode wijn met een idioot goede prijs-prestatie verhouding. Fonkelend kersenrood, geconcentreerd en rijk geurend naar optimaal rijp rood fruit en een hint van natuurlijke kruidigheid. Mondvullend haast zwoel te noemen. Wát een glas!

Ingrediënten

  • 700 g wortels
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eieren
  • 100 g pittige geraspte kaas
  •  2 tl tijm of 2 el verse peterselie
  • p&z
  •  2 el sesamzaad
  • boter om in te vetten
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 60 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Bladerdeeg uitleggen om te ontdooien. Je kunt ook zelf deeg maken, een recept vind je op de site. Wortels schoonmaken en in gelijke stukjes snijden. In ruim water met een bouillonblokje gaar koken, afgieten en pureren. (Het kookvocht is natuurlijk prima voor een soepje of sausje, bewaren dus!) Oven voorverwarmen op 200ºC. Springvorm  (18 to 24 cm Ø) invetten en bekleden met bladerdeeg. Naden goed aandrukken. Wortelpuree los kloppen met de eieren, kaas en tijm en op smaak brengen met p&z. Wortelmengsel in de taart scheppen en gladstrijken. Bestrooien met sesamzaad. In 30-40 min. in de oven goudbruin bakken.

Zelf deeg maken
Neem 300 g bloem, 150 g boter, een snuf zout, 1 ei en 2-3 el koud water. Meng de bloem, boter, zout, ei en 2 el water in een kom tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde el water toe. Het deeg moet stevig zijn, maar niet té droog. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het uit met een deegroller tot een lap.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!