Wortelsalade met alfalfa

Wortelsalade met alfalfa

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kruidige wortels met dille

Kruidige wortels met dille en zonnebloempitjes

Wortels uit de oven kunnen op veel verschillende manieren, deze keer maakte ik ze kruidig en een beetje zoet-zuur met…

Bekijk het recept

Koolraap-rode paprikaspaghetti met blauwe kaas

spagetti koolraap
Bekijk het recept

Wortelsalade met alfalfa

Ingrediënten

500 g wortels, 50 g zonnebloempitjes, ½ el maanzaad, ½ bakje alfalfa, eventueel een beetje verse koriander of peterselie., Voor de dressing: ½ citroen; geraspte schil en sap; 2 el olijfolie; ½ el lijnzaadolie of sesamolie; 1 tl honing als je wilt; p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing in een kom. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan en rooster het maanzaad kort mee wanneer de zonnebloempitten beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bordje. Was de wortels, snijd de bovenkanten bij en rasp ze grof in de kom met dressing. Meng samen met plukjes alfalfa, de geroosterde pitjes en als je wilt ook nog wat fijn gehakte koriander of peterselie door elkaar. Heerlijk bij een maaltje gebakken aardappels of een broodje falafel! Een restje neem je de volgende dag lekker mee naar je werk of geef je mee naar school!