Wortelsoep met sinaasappel en gember

Wortelsoep met sinaasappel en gember

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterse rode kool salade

Winterse rode kool salade met appel, kruidnagel, citroen en kaneel

Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.

Bekijk het recept

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Laat die regen maar kletteren, wij maken gewoon soep die je van binnenuit zon geeft! Zorg wel dat je de gember echt goed fijnhakt ok zet je blender of roerzeef in, met de staafmixer blijven makkelijk nog stukjes gember  heel en dat is minder leuk eten.

Ingrediënten

750 g wortel, 2 sinaasappels,  1 grote ui, stuk gember van 4 à 5 cm, 2 el olijfolie, 1 el boter, snuf chilipoeder, ½ tl korianderpoeder, 2 (kippen-)bouillontabletten, 150 ml slagroom of sojaroom, nootmuskaat, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de ui in grove stukken. Schil de gember en hak zo fijn als je kan. Smelt in een soeppan de boter met de olijfolie. Fruit de uien 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de wortels in plakken. Bak de gember kort mee met de ui en voeg vervolgens wortel, chilipoeder; koriander en bouillontabletten toe. Voeg 750 ml kokend water toe en laat 20 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Rasp de schil van één sinaasappel en pers beide sinaasappels uit. Klop de room dik en lobbig. Haal de soep van het vuur en pureer goed in de blender of met een goede staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe en naar smaak wat sinaasappelrasp, nootmuskaat en p&z. Serveer met de room en garneer met  wat sinaasappelrasp.