Wortelsoep met sinaasappel en gember

Wortelsoep met sinaasappel en gember

geschreven door Kievit op 12 oktober 2019

Laat die regen maar kletteren, wij maken gewoon soep die je van binnenuit zon geeft! Zorg wel dat je de gember echt goed fijnhakt ok zet je blender of roerzeef in, met de staafmixer blijven makkelijk nog stukjes gember  heel en dat is minder leuk eten.

Ingrediënten

  • 750 g wortel
  • 2 sinaasappels
  •  1 grote ui
  • stuk gember van 4 à 5 cm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snuf chilipoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • 2 (kippen-)bouillontabletten
  • 150 ml slagroom of sojaroom
  • nootmuskaat
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Snijd de ui in grove stukken. Schil de gember en hak zo fijn als je kan. Smelt in een soeppan de boter met de olijfolie. Fruit de uien 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de wortels in plakken. Bak de gember kort mee met de ui en voeg vervolgens wortel, chilipoeder; koriander en bouillontabletten toe. Voeg 750 ml kokend water toe en laat 20 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Rasp de schil van één sinaasappel en pers beide sinaasappels uit. Klop de room dik en lobbig. Haal de soep van het vuur en pureer goed in de blender of met een goede staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe en naar smaak wat sinaasappelrasp, nootmuskaat en p&z. Serveer met de room en garneer met  wat sinaasappelrasp.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!