Wortelsoep met rode linzen

wortelsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Een lekker vullend soepje, makkelijk om te maken. Laat gerust de sinaasappel weg als je dat niet lekker lijkt!

Ingrediënten

  • 700 g wortels
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 200 g rode linzen
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma of kerriepoeder
  • 1 l groentebouillon (2 tabletten)
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 5 min. op laag vuur. Intussen schik je de gember en hakt die zo fijn mogelijk en je schilt de wortels en snijd ze in plakjes. Voeg de wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele min. verder. Controleer de linzen even op steentjes en kieper ze in de pan. Giet 1 liter water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat op middelhoog vuur 15-20 min. zachtjes koken. Pureer de soep als de wortel gaar is en de linzen zacht zijn. Breng op smaak met p&z en misschien wil je er nog wat meer water door. Roer er naar smaak sinaasappelsap en –rasp door, wees voorzichtig met de rasp, die overheerst snel!
Garneer de soep met wat room of yoghurt en gehakte koriander of peterselie.