Wortelspread
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.
Bekijk het receptVorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…
Bekijk het receptEen goede vriend verraste ons met de kerst met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, zeker de regenboogpeen uit het pakket deze week, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dage deze lekkere spread. En probeer het uit: elk kleurtje peen smaakt net weer even anders! Lekker op een broodje of toastje!
Ingrediënten
3 geroosterde wortelen (restje), 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl (vegan) worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder, sap van een halve citroen, 1 sjalotje
Bereiding
Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »