Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witlofsalade met ei en rucola

Witlofsalade met ei en rucola, pompoenpitjes en feta

Witlof is heerlijk en zo super veelzijdig! En je kan er echt veel meer mee doen dan de klassieke witlof-ham…

Bekijk het recept

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met de kerst met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, zeker de regenboogpeen uit het pakket deze week, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dage deze lekkere spread. En probeer het uit: elk kleurtje peen smaakt net weer even anders! Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

3 geroosterde wortelen (restje), 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl (vegan) worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder, sap van een halve citroen, 1 sjalotje

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.