Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chinese kool soep met koekkruiden

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…

Bekijk het recept

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met de kerst met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, zeker de regenboogpeen uit het pakket deze week, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dage deze lekkere spread. En probeer het uit: elk kleurtje peen smaakt net weer even anders! Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

3 geroosterde wortelen (restje), 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl (vegan) worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder, sap van een halve citroen, 1 sjalotje

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.