Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met de kerst met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, zeker de regenboogpeen uit het pakket deze week, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dage deze lekkere spread. En probeer het uit: elk kleurtje peen smaakt net weer even anders! Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

3 geroosterde wortelen (restje), 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl (vegan) worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder, sap van een halve citroen, 1 sjalotje

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.