Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dag deze lekkere spread. Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

  • 3 geroosterde wortelen (restje)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl (vegan) worchestershiresaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • sap van een halve citroen
  • 1 sjalotje
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met de tomatenpuree, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Extra lekker met zelfgemaakte seroendeng

Bekijk het recept

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept