Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Curry van biet en champignon

Curry van biet en champignon
Bekijk het recept

Paksoistamppot met tempé en paprika

een jkeurige stamppot met tempé en paprika

Stamppot!? In deze tijd van het jaar? Ja hoor, deze paksoistamppot met een exotisch tintje kan prima! Als je van…

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dag deze lekkere spread. Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

  • 3 geroosterde wortelen (restje)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl (vegan) worchestershiresaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • sap van een halve citroen
  • 1 sjalotje
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met de tomatenpuree, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.