Wortelspread recept

brood met komkommer en hummus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Ingrediënten

3-4 wortels
1 el tahin
1 ui (in ringen)
1 el citroensap
70 gr cashewnoten
1 stuk gember (duimgrootte)
2 teentjes knoflook
peper & zout
1 el olijfolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 min. in kokend water; giet ze daarna af. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de wortels in stukjes, de ui in ringen, pel de tenen knoflook en schil het stukje gember. Doe ze samen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en geef wat peper & zout. Zet ongeveer 35 min. in de oven, of tot ze zacht en een beetje bruin gekleurd zijn. Neem de keukenmachine en kieper alles uit de
ovenschaal in de kom. Voeg de cashewnoten, tahin en het citroensap toe. Mix dit tot een mengsel met kleine stukjes. Je kan eventueel extra olijfolie toevoegen om de spread smeuïger te maken.

Serveer de wortel spread op crackers; lekker met wat peterselie of komkommer. In plaats van cashewnoten kun je ook een pot uitgelekte kikkererwten nemen.