Wortelspread recept

brood met komkommer en hummus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Ingrediënten

3-4 wortels
1 el tahin
1 ui (in ringen)
1 el citroensap
70 gr cashewnoten
1 stuk gember (duimgrootte)
2 teentjes knoflook
peper & zout
1 el olijfolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 min. in kokend water; giet ze daarna af. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de wortels in stukjes, de ui in ringen, pel de tenen knoflook en schil het stukje gember. Doe ze samen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en geef wat peper & zout. Zet ongeveer 35 min. in de oven, of tot ze zacht en een beetje bruin gekleurd zijn. Neem de keukenmachine en kieper alles uit de
ovenschaal in de kom. Voeg de cashewnoten, tahin en het citroensap toe. Mix dit tot een mengsel met kleine stukjes. Je kan eventueel extra olijfolie toevoegen om de spread smeuïger te maken.

Serveer de wortel spread op crackers; lekker met wat peterselie of komkommer. In plaats van cashewnoten kun je ook een pot uitgelekte kikkererwten nemen.