Worteltaart zonder deeg

wortel gerecht

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Het recept waar dit recept op is gebaseerd heette wortelsoufflé, maar dat vond ik geen juiste naam. Een soufflé is zacht en luchtig en dat wordt dit baksel niet. (Althans, bij mij niet). Maar lekker is het wel!

Ingrediënten

500 g wortels; 1 ui; 40 g gemengde noten; 1 el sesamzaad; 3 eieren; 3 dl bouillon; 50 g maïsmeel, griesmeel kan ook; 2 el gehakte peterselie; 1 tl komijnzaad; ongeveer 30 g boter; 2 el paneermeel en 3 el geraspte Parmezaan (of andere pittige kaas); p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Meng het maismeel met de bouillon in een ruime pan en breng aan de kook. Laat dik worden en draai dan het vuur uit. Rasp intussen de wortel en hak de ui heel fijn. Hak ook de peterselie en maal de noten fijn. Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf, zet even in de koelkast. Kneus eventueel in de vijzel het komijnzaad. Roer de eidooiers, wortel, ui, peterselie, gemalen noten, sesamzaad, komijnzaad en wat p&z door het papje in de pan. Het moet een smeuïg mengsel worden. Schep tot slot de eiwitten door elkaar. Vet een ovenschaal in met wat boter en bak het geheel 30-40 min. in de oven bij 200°C, op de onderste helft van de oven. Vermeng de kaas met het paneermeel en strooi dit halverwege de baktijd over de schaal en leg er wat flinterdunne boterschijfjes op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK