Zelf amandelmelk maken
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…
Bekijk het receptDie regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…
Bekijk het receptAmandelmelk kun je kopen in pak, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken. De concentratie amandelen in zelfgemaakte amandelmelk is hoger, waardoor de amandelmelk een vollere smaak krijgt.
Ingrediënten
voor 1 liter amandelmelk
250 gr blanke amandelen
1 ltr water
3-4 dadels, ontpit (of andere zoetstof, bijvoorbeeld honing)
vanille extract
snufje zout
Bereiding
Benodigdheden:
blender
kaasdoek (of heel fijne geweven theedoek)
zeef
kom (waar tenminste 1 liter in past)
Week de amandelen tenminste 8 uur in het water. Doe alle ingrediënten in de blender en laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Leg de zeef op de kom en leg in de zeef de kaasdoek. Giet het mengsel op de kaasdoek en laat uitlekken in de kom. Je kunt met een lepel het mengsel aandrukken. Als het mengsel is uitgelekt, pak je de punten van de kaasdoek bijeen en wring je het laatste beetje vocht in de kom.
Gebruik de amandelmelk direct, of bewaar in een afgesloten fles in de koelkast. In de koelkast is het ongeveer 3 dagen houdbaar.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »