Zelf amandelmelk maken

Print Friendly, PDF & Email

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept

Amandelmelk kun je kopen in pak, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken. De concentratie amandelen in zelfgemaakte amandelmelk is hoger, waardoor de amandelmelk een vollere smaak krijgt.

Ingrediënten

voor 1 liter amandelmelk
250 gr blanke amandelen
1 ltr water
3-4 dadels, ontpit (of andere zoetstof, bijvoorbeeld honing)
vanille extract
snufje zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Benodigdheden:
blender
kaasdoek (of heel fijne geweven theedoek)
zeef
kom (waar tenminste 1 liter in past)

Week de amandelen tenminste 8 uur in het water. Doe alle ingrediënten in de blender en laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Leg de zeef op de kom en leg in de zeef de kaasdoek. Giet het mengsel op de kaasdoek en laat uitlekken in de kom. Je kunt met een lepel het mengsel aandrukken. Als het mengsel is uitgelekt, pak je de punten van de kaasdoek bijeen en wring je het laatste beetje vocht in de kom.

Gebruik de amandelmelk direct, of bewaar in een afgesloten fles in de koelkast. In de koelkast is het ongeveer 3 dagen houdbaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept