Zomerse wortelquiche

Zomerse wortelquiche

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…

Bekijk het recept

Weer eens wat anders met de fijne, altijd goede wortels! Met een lekkere salade erbij heb je genoeg voor een zomerse maaltijd.

Ingrediënten

500 g wortels, 1 pakje bladerdeeg, 1 pakje tofu naturel, 1 el maïzena, 1 el geraspte citroenschil en 1 el sap, 1 tl geraspte gember, 1 handvol peterselie, p&z, olijfolie, ½ el sesamzaad

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels, snijd ze in plakjes (in de lengte of breedte, wat jij wilt) en stoom ze net gaar. Laat daarna afkoelen. Leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Was de peterselie en hak grof. Snijd de tofu in blokjes en doe in de keukenmachine, of gebruik een hakmolen. Meng met de maïzena, citroenrasp en -sap, gember en peterselie. Maak op smaak met p&z. Vet een springvorm in, bekleed het met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Stort het tofumengsel erin en strijk glad. Leg de plakjes wortel er op en bestrijk goed met olijfolie (met een kwastje). Bestrooi met het sesamzaad. Bak in 30-40 min. gaar. Lekker met groene salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK