Zomerse wortelquiche

Zomerse wortelquiche

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Weer eens wat anders met de fijne, altijd goede wortels! Met een lekkere salade erbij heb je genoeg voor een zomerse maaltijd.

Ingrediënten

500 g wortels, 1 pakje bladerdeeg, 1 pakje tofu naturel, 1 el maïzena, 1 el geraspte citroenschil en 1 el sap, 1 tl geraspte gember, 1 handvol peterselie, p&z, olijfolie, ½ el sesamzaad

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels, snijd ze in plakjes (in de lengte of breedte, wat jij wilt) en stoom ze net gaar. Laat daarna afkoelen. Leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Was de peterselie en hak grof. Snijd de tofu in blokjes en doe in de keukenmachine, of gebruik een hakmolen. Meng met de maïzena, citroenrasp en -sap, gember en peterselie. Maak op smaak met p&z. Vet een springvorm in, bekleed het met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Stort het tofumengsel erin en strijk glad. Leg de plakjes wortel er op en bestrijk goed met olijfolie (met een kwastje). Bestrooi met het sesamzaad. Bak in 30-40 min. gaar. Lekker met groene salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK