Aardappel-sardinesalade met broccoli

broccoli

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

Soms wil je een snelle maaltijd in elkaar flansen, nou, dit is er zo één. Broccoli leent zich voor allerlei bereidingen en het is supergezond, dus wij zetten het graag op tafel. Met wat aardappels, die we lekker niet schillen en een paar blikjes sardines uit de voorraadkast ben je zo klaar!

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 kilo vastkokende aardappelen, 1 of 2 blikjes sardine in olie, paar takjes peterselie, 2 el wijnazijn, peper & zout, eventueel nog wat blaadjes verse munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Aardappelen in de schil gaarkoken. Broccoli wassen en in roosjes verdelen, de stronk schillen en in plakjes snijden. Stoom of kook ze met een bodem water net gaar. Dan de sardientjes schoonmaken: de ruggengraat eruit halen en in stukjes verdelen. De aardappelen desgewenst pellen en in stukken snijden. De warme aardappelen met de sardientjes, olie van de sardientjes, azijn en peper & zout vermengen. Peterselie en eventueel ook wat munt wassen en fijn hakken en er over strooien. Zowel warm als koud lekker!