Aardappel-sardinesalade met broccoli

broccoli

geschreven door Kievit op 14 mei 2021

Soms wil je een snelle maaltijd in elkaar flansen, nou, dit is er zo één. Broccoli leent zich voor allerlei bereidingen en het is supergezond, dus wij zetten het graag op tafel. Met wat aardappels, die we lekker niet schillen en een paar blikjes sardines uit de voorraadkast ben je zo klaar!

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  •  1 kilo vastkokende aardappelen
  •  1 of 2 blikjes sardine in olie
  •  paar takjes peterselie
  •  2 el wijnazijn
  •  peper & zout
  •  eventueel nog wat blaadjes verse munt
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Aardappelen in de schil gaarkoken. Broccoli wassen en in roosjes verdelen, de stronk schillen en in plakjes snijden. Stoom of kook ze met een bodem water net gaar. Dan de sardientjes schoonmaken: de ruggengraat eruit halen en in stukjes verdelen. De aardappelen desgewenst pellen en in stukken snijden. De warme aardappelen met de sardientjes, olie van de sardientjes, azijn en peper & zout vermengen. Peterselie en eventueel ook wat munt wassen en fijn hakken en er over strooien. Zowel warm als koud lekker!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!