Aardappel-sardinesalade met broccoli

broccoli

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Soms wil je een snelle maaltijd in elkaar flansen, nou, dit is er zo één. Broccoli leent zich voor allerlei bereidingen en het is supergezond, dus wij zetten het graag op tafel. Met wat aardappels, die we lekker niet schillen en een paar blikjes sardines uit de voorraadkast ben je zo klaar!

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 kilo vastkokende aardappelen, 1 of 2 blikjes sardine in olie, paar takjes peterselie, 2 el wijnazijn, peper & zout, eventueel nog wat blaadjes verse munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Aardappelen in de schil gaarkoken. Broccoli wassen en in roosjes verdelen, de stronk schillen en in plakjes snijden. Stoom of kook ze met een bodem water net gaar. Dan de sardientjes schoonmaken: de ruggengraat eruit halen en in stukjes verdelen. De aardappelen desgewenst pellen en in stukken snijden. De warme aardappelen met de sardientjes, olie van de sardientjes, azijn en peper & zout vermengen. Peterselie en eventueel ook wat munt wassen en fijn hakken en er over strooien. Zowel warm als koud lekker!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK