Aardappel-sardinesalade met broccoli

broccoli

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

Soms wil je een snelle maaltijd in elkaar flansen, nou, dit is er zo één. Broccoli leent zich voor allerlei bereidingen en het is supergezond, dus wij zetten het graag op tafel. Met wat aardappels, die we lekker niet schillen en een paar blikjes sardines uit de voorraadkast ben je zo klaar!

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 kilo vastkokende aardappelen, 1 of 2 blikjes sardine in olie, paar takjes peterselie, 2 el wijnazijn, peper & zout, eventueel nog wat blaadjes verse munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Aardappelen in de schil gaarkoken. Broccoli wassen en in roosjes verdelen, de stronk schillen en in plakjes snijden. Stoom of kook ze met een bodem water net gaar. Dan de sardientjes schoonmaken: de ruggengraat eruit halen en in stukjes verdelen. De aardappelen desgewenst pellen en in stukken snijden. De warme aardappelen met de sardientjes, olie van de sardientjes, azijn en peper & zout vermengen. Peterselie en eventueel ook wat munt wassen en fijn hakken en er over strooien. Zowel warm als koud lekker!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK