Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Andijvie hoeft echt niet alleen maar rauw door een stamppot, al is dat natuurlijk heel erg lekker. Op deze site vind je een schat aan andijvie recepten. Simpelweg omdat andijvie echt een heerlijke , makkelijke, Hollandse groente is, vol goede stofjes en makkelijk en superveelzijdig te bereiden. Deze salade bijvoorbeeld, is door de zoete appel en frisse sinaasappel heel toegankelijk. Mocht je nou andijvie rauw een beetje te bitter vinden, was hem dan ná het snijden en zwier hem goed droog. Dat helpt. En weet dat dat bittertje echt heel erg gezond voor je is, geen straf.

Ingrediënten

1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2 el olijfolie, 1 tl rasp van de sinaasappel, sap van een halve sinaasappel (of meer naar smaak), peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de andijvie schoon, snijd in dunne reepjes en was grondig. Slinger droog in een slacentrifuge. Hak de noten grof. Maak de dressing, voeg rasp en sap toe naar smaak. Ik had aan het sap van een halve sinaasappel genoeg, en sneed de andere helft in plakjes ter garnering, maar misschien wil jij meer sap of is jouw sinaasappel niet zo groot…proef! Snijd de appel in blokjes of partjes. Meng de andijvie met de dressing, verdeel de appeltjes erover en strooi de noten en erover. Rasp er wat kaas over en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept