Andijvie salade met kiwi en komkommer

andijviesla met kiwi en komkommer

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Mijn gezin blieft geen fruit in het eten, enkel een appeltje in de witlofsla kan ze bekoren. Toch doe ik het af en toe toch, deze combinatie maakte me echt nieuwsgierig. En zowaar, het viel in de smaak! Koriander blijkt ook verrassend goed te smaken bij het bittertje van de andijvie. Weer wat ontdekt!

Ingrediënten

  • 300-400 g andijvie
  • 3 groene kiwi’s
  • ½ komkommer
  • paar takjes koriander
  • ½ of 1 rode chilipeper
  • sap en rasp van één limoen
  • scheutje olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal de pitjes uit de peper en snijd in kleine stukjes. Maak in een ruime kom een vinaigrette van limoensap, -rasp, olijfolie en chilipeper. Breng op smaak met p&z. Was de andijvie, slinger droog en snijd in dunne sliertjes. Schil de kiwi’s en snijd in stukjes. Snijd de komkommer in blokjes. Was de koriander en hak fijn. Meng de kiwi, komkommer, koriander en andijvie door de dressing en serveer. Liefhebbers voegen nog feta of blokjes harde geitenkaas toe.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept