Asperges uit de wok
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…
Bekijk het receptEen klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…
Bekijk het receptAsperges zijn heerlijk op de klassieke manier, met ei en boter, dat kan natuurlijk. Een recept vind je hier. Heel anders en óók heel lekker is om ze in de wok te bereiden. Verrassend lekker en ook snel te maken! Eet er, als je nog meer eiwit in je maaltijd wilt, bijvoorbeeld gebakken reepjes kip of rundvlees bij, uiteraard kies je dan biologisch. Ook vegetarische reepjes, van die kant-en-klaar gekruide, smaken er prima bij!
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 3 bosuitjes of 1 ui
- 1 stukje rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 el sojasaus (tamari)
- 1 el olie om te wokken
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 2 tl geraspte verse gember of ½ tl gemberpoeder
- 5 g ongezouten cashewnoten
- beetje verse koriander
Bereiding
Schil de asperges zorgvuldig: van het topje naar beneden en snijd van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm af. Snijd de asperges in schuine stukjes, niet te smal, ongeveer 4 cm. Houd de kopjes apart. Snijd de bosuitjes ook in stukjes of pel en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Schil een stukje gember en rasp het fijn. Verwarm de olie in de wok en fruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren. Schep dan de aspergestukjes erdoor en bak al omscheppend, giet er een half kopje water bij en doe voor 5 min. een deksel er op. Haal de deksel eraf, er prik even of het al bijna gaar is, ze mogen een beetje stevig blijven. Voeg de aspergepuntjes en de bosui toe en de sojasaus en bak nog een paar minuten. Schep de cashewnoten en sesamolie erdoor en warm even mee. Strooi er op het bord nog wat vers gehakte koriander over. Lekker met rijst of mie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »