Aubergine & rucola op een broodje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.
Bekijk het receptEen koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!
Bekijk het receptVroeger werkte ik in een cafeetje en daar serveerden we broodjes met gegrilde aubergine en dat maak ik af en toe nog! Lekker met tahin of een niet te sterke geitenkaas, helemaal extra lekker als je er ook nog wat rucola bij doet. Simpel geluk!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- handvol rucola
- brood
- boter
- tahin
- olijfolie
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (of beter: maak deze aubergine als de oven toch al aan staat). Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en dan in stukken, of juist ronde plakken, wat je wilt. Vet een bakplaat in en leg de aubergine er op. Geef alle stukjes met een kwastje nog een lijkje olie ne geef ze wat p&z. Rooster ze 10 min. in de oven en draai ze dan voorzichtig of en bak nog 5 min. Laat afkoelen en bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast. Heerlijk op een broodje met tahin en rucola, extra lekker met wat goede olijfolie erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »