Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum

Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Rode bieten, daar kun je prachtige vegetarische burgers mee maken! Door de toevoeging van twee soorten paprikapoeder en de edelgistvlokken krijgt het echt een burger smaak. Lekker op een broodje, met gebakken ui, een schijf appel of een paar augurken en een sausje van mayonaise, mierikswortelpuree en dikke yoghurt.

Ingrediënten

2 rauwe bieten (ongeveer 300 g), 100-125 g havermout, 1 kleine ui, 100 g gekookte kikkererwten (of uitgelekt uit blik), 1 knoflookteen, 1 groot ei, scheut olijfolie, handvol grof gehakte basilicumblaadjes, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, 2 el edelgistvlokken, 2 tl tomatenpuree, p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de rauwe bieten met een dunschiller en rasp ze in de keukenmachine samen met de kikkererwten, ui en knoflook (kan ook met de hand, snipper dan de ui en knoflook heel fijn). Doe de geraspte groenten in een mengkom. Voeg de havermout, het ei, basilicumblaadjes, kruiden en olijfolie toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met p&z. Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Zet een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen. Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur, een goede koekenpan met een scheut olie kan natuurlijk ook. Grill de bietenburgers ongeveer 5 min. aan elke kant, op niet al te hoog vuur, want ze moeten wel gaar worden van binnen!