Bieten toetje met chiazaad

toetje van gele biet en chiazaad, gegarneerd met aardbei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Misschien ken je chiazaad al? Zo niet, het is leuk spul om eens uit te proberen. Deze kleine zaadjes hebben een hoge voedingswaarde, vol vezels, mineralen en eiwitten. Wel is het belangrijk dat je de zaadjes laat wellen in vocht of er royaal vocht bij consumeert, want ze nemen veel water op. Zou je ze droog eten, dan onttrekken ze teveel water aan je darmstelsel! Deze bietenpudding is een experiment, leuk om te proberen met een restantje biet. Je kunt voor een romiger textuur het sap ook vervangen door kokosmelk, misschien wil je dan ook nog wat citroenrasp toevoegen voor de frisheid.

Ingrediënten

  • 300 g gekookte gele bietjes
  • 2 rijpe bananen
  • 300 ml sap
  • bv appelmangosap of sinaasappelsap
  • 4 el chiazaad
  • eventueel aardbeien om te versieren

Bereidingstijd: 119 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de bietjes (zonder schil) in blokjes, pel de bananen en snijd in stukken. Doe in een blender en giet het sap erbij. Pureer het helemaal glad en roer dan het chiazaad erdoor. Verdeel over mooie, kleine bakjes. Ik nam glazen bakjes en legde in elk bakje wat plakjes aardbei tegen de wand aan. Laat het mengsel in opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur, of maak het een dag van tevoren). Versier eventueel met een aardbei, blaadje munt of een ander stukje fruit en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK