Bietensalade met peultjes en appel

bietensalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Ingrediënten

700 gr bietjes, gekookt en geschild
150 ml (Griekse) yoghurt
1 zakje peultjes
1 frisse appel
1 citroen
100 gr hazelnoten
1 teen knoflook
2 el verse oreganoblaadjes (of 1 el gedroogde)
3 el olijfolie
p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Rasp ongeveer 1 el schil van de citroen en pers één helft uit. Schep de bietjes in een bakblik om met wat peper en zout, de helft van de oregano, één eetlepel citroensap en twee eetlepels olijfolie. Rooster ze 20 min. in de oven.

Was de peultjes en trek eventuele draadjes eruit en kook of stoom ze beetgaar (4-5 min.). Stop het kookproces door ze onder koud water af te spoelen en laat ze uitlekken in een zeef.

Rooster in een droge koekenpan de nootjes tot ze gaan geuren. Blijf erbij en laat ze afkoelen op een bord.

Roer een dressing van de yoghurt, één eetlepel citroensap, de rasp, één eetlepel olijfolie, knoflook uit de pers en wat peper en zout.

Was de appel en snijd in kwarten. Snijd het klokhuis eruit en snijd in mooie partjes. Hussel even om met wat citroensap, zodat ze niet verkleuren.

Wanneer de bietjes gaar zijn, schik je ze op een schaal. Verdeel de dressing erover, daarna de peultjes en appelpartjes, de nootjes en tot slot de blaadjes oregano.

Lekker met gebakken aardappeltjes.