Bietjes – een basisbereiding

rode bieten - rauwe bietenblokjes - bietenblokjes uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Maak gerust een ruime portie bieten klaar volgens dit recept, en varieer met de blokjes in een salade, warm met wat peterselie, met vis samen, door de pasta, van alles kan. In een afgesloten bakje in de koelkast hou je ze een week goed.

Ingrediënten

1 portie bieten, olijfolie, balsamico azijn, zout (probeer eens Keltisch – of Himalaya zout: daar zitten goede mineralen in!)

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en strooi er wat zout over.  Giet er royaal olijfolie over en besprenkel er een paar el azijn over. Hussel even om en dek af met een deksel of een vel aluminiumfolie. Laat in 45- 60 min. gaar worden in de oven, hussel elke 15 min. even om en controleer de gaarheid. Je kunt ze meteen warm eten, of af laten koelen en op een ander moment gebruiken, ze zijn warm en koud lekker.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Troostvoer bij miezerweer

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditioneel Toscaanse soep

Bekijk het recept