Bietjes met ui

gele bietjes met ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

‘De bosuien zijn een beetje groter dan ik dacht’, melde Sebastiaan vanaf de tuin. ‘Kun jij daar iets mee?’ Ja, natuurlijk, dit soort vragen vind ik altijd juist leuk. Iets met ui …. prima bij die zachte, goudgele bietjes. Het geheim van rauwe uien in de salade is: zet ze een tijdje in koud water. De ergste scherpte gaat eraf en ze worden een beetje knapperiger.  En het is een supersimpel recept, ook fijn, want die laatste week voor de schoolvakantie is altijd druk, dus dan gaan we niet al te ingewikkeld doen in de keuken, toch?

Ingrediënten

700 g gele bietjes, 2-3 verse uien, 3 el olijfolie, 3 el witte wijnazijn, eventueel wat peterselie, p&z

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bietjes gaar in een pan met ruim water. Afhankelijk van de grootte duurt dat ½ uur tot een heel uur. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en een beetje afkoelen. Snijd het groen van de verse uien (dit gebruik je in dit recept niet, maar bewaar het voor een ander gerecht!) en snijd de ui in halve ringen. Doe ze in een kom, schenk er koud water op en zet 20 min,. in de koelkast. Haal de schil van de bietjes en snijd ze in blokjes. Roer de olie en azijn en wat p&z door elkaar en meng hier de nog lauwe bietjes door. Giet de uien af en dep droog en meng ze door de bietjes. Hak wat peterselie fijn en strooi over de salade. De volgende dag smaken deze bietjes nog zachter, bewaar ze in de koelkast maar eet ze op kamertemperatuur.