Bietjessalade met rucola, appel en haring

Bietjessalade met rucola, haring en appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Mmm, bietjes en rucola, dat is een goede combinatie wat ons betreft. Al eerder maakten we bijvoorbeeld een salade met feta, maar met vis is hij ook erg lekker. Vette vis als haring of makreel zijn het lekkerst. Wij aten dit als lunch, maar als avondmaal met bijvoorbeeld gebakken aardappels of vers gebakken brood erbij smaakt het ook erg goed natuurlijk.

Ingrediënten

700 g rode bieten, 50 g rucola, 1 rode appel, 1 (rood) uitje,  4 haringen, 3 takjes peterselie, 1 el citroensap, 2 el appelazijn, 2 el olijfolie, 2 el crème fraîche, 2 el mayonaise, p&z

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bieten gaar in ruim water, afhankelijk van de grootte duurt dit 30 -60 min. Prik niet te vaak, dan bloeden ze leeg. Schrik onder de koude kraan en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper fijn, meng met de azijn in een ruime kom en strooi er wat zout over. Laat even 10 min staan. Meng de lauwwarme bieten met de ui en geef het wat p&z en meng ook de olie erdoor. Was de rucola en hak grof, meng met de bieten. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Besprenkel met wat citroensap en verdeel over de salade. Leg ook de haringen op de salade, je kan ze ook in stukjes snijden en er door mengen natuurlijk. Roer in een kommetje de crème fraîche met de mayonaise tot een sausje, maak op smaak met p&z Serveer het sausje in dotjes op de salade of geef er apart bij. Of meng alles door elkaar als je van smeuïg en roze houdt!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK