Bimi met noodles en champignons

noodles met bimi en gekookt ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Noodles zijn bij mijn meisjes zeer geliefd en deze snelle schotel is een fijn licht maal voor drukke dagen, want het is zo klaar. Bimi is niets anders dan een leuke broccoli-variant, eet vooral de hele steel op!

Ingrediënten

  • 400 g bimi
  • 150 g champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g noodles
  • 2 el sesamzaadjes
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el citroensap
  • olie om te bakken
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • eventueel bosui
  • 2 à 4 eieren

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel ze koud af en laat goed uitlekken in een vergiet. Kook de eieren zoals je ze lekker vindt, hard of halfhard… schrik ze onder de koude kraan en pel ze. Rooster in een klein koekenpannetje de sesamzaadjes tot ze wat kleuren en laat dan afkoelen op een bordje. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel ui en knoflook, snijd ui in partjes en hak de knoflook fijn. Was de bimi en bosui. Als de bimi erg lang is, kun je de steeltjes een stukje afsnijden, maar snijd het gewoon klein en eet het mee, het is allemaal eetbaar. Verwarm de olie in een wokpan en fruit ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de ketjap, gembersiroop en citroensap toe, 200 ml water en de bimi. Kook de bimi beetgaar en snijd intussen de bosui fijn. Roer de noodles ook door de bimi en warm even door. Voeg de sesamolie toe en proef even! Strooi op het bord de bosui en sesamzaadjes er over en leg op elk bord één of twee ei-helften.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK