Bleekselderij soep met gerookte zalm
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…
Bekijk het receptMet een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…
Bekijk het receptBleekselderij is prachtig in salades, stoofschotels of soepen, maar deze soep van bleekselderij is ook een leuke variatie. Lekker met de gerookte zalm, maar in plaats daarvan zou je ook gebakken blokjes rooktofu kunnen gebruiken, gebakken spekjes of kruimels zoute kaas.
Ingrediënten
1 stronk bleekselderij, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 4 bloemige aardappels, 1 tl mosterdzaad, snufje chilipoeder, 25 g boter, 1 groentebouillonblokje, scheutje room, 100 g gerookte zalmsnippers of blokjes gebakken rooktofu, p&z
Bereiding
Pel en snipper de ui en fruit glazig en een soeppan met de boter. Pluk wat groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Snijd de onderkant en bovenkant een stukje af, was de stelen en snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. al omscheppend. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en voeg toe aan de pan. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 750 ml heet water toe. Breng de soep aan de kook en kook in 15 min. gaar. Pureer de soep en breng op smaak met p&z. Serveer in elke kom met wat gehakt bleekselderij groen, wat reepjes zalm en een straaltje room.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »