Bleekselderij soep met gerookte zalm

Bleekselderij soep met gerookte zalm (of rooktofu)

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Bleekselderij is prachtig in salades, stoofschotels of soepen, maar deze soep van bleekselderij is ook een leuke variatie. Lekker met de gerookte zalm, maar in plaats daarvan zou je ook gebakken blokjes rooktofu kunnen gebruiken, gebakken spekjes of kruimels zoute kaas.

Ingrediënten

1 stronk bleekselderij, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 4 bloemige aardappels, 1 tl mosterdzaad, snufje chilipoeder, 25 g boter, 1 groentebouillonblokje, scheutje room, 100 g gerookte zalmsnippers of blokjes gebakken rooktofu, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en fruit glazig en een soeppan met de boter. Pluk wat groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Snijd de onderkant en bovenkant een stukje af, was de stelen en snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. al omscheppend. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en voeg toe aan de pan. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 750 ml heet water toe. Breng de soep aan de kook en kook in 15 min. gaar. Pureer de soep en breng op smaak met p&z. Serveer in elke kom met wat gehakt bleekselderij groen, wat reepjes zalm en een straaltje room.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK