Bleekselderijsalade met avocado

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptKnapperige bleekselderij met frisse appel, dat kenden we al, een klassieke Waldorfsalade kwam hier ook al voorbij, maar nu mag de lekker zachte avocado een beetje tegenwicht bieden aan de knapperigheid. Voor de verandering heb ik de bleekselderij even geblancheerd (dat is: kort onderdompelen in kokend water), maar dat hoeft natuurlijk niet persé. Gebruik de buitenste stelen van de bleekselderij voor de salade, de binnenste smaken sterker en kun je mooi in een soepje stoppen.
Ingrediënten
1/2 struik bleekselderij, 1 avocado, citroensap, 1 appel, 50 g pijnboompitjes, 2 el gehakte peterselie, Voor de dressing:, 3 el olijfolie, 2 el azijn, 1 tl honing, p&z
Bereiding
Snij de stengels bleekselderij in plakjes en blancheer ze kort, laat ze daarna afkoelen. Maak in een kom de dressing. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Snij de avocado en de appel in stukjes en besprenkel ze met wat citroensap. Rooster de pitjes in een droge koekenpan, blijf erbij, ze gaan snel te hard! Laat daarna afkoelen op een bordje. Hak de peterselie fijn. Meng de bleekselderij, appel en peterselie goed met de dressing en meng er vervolgens voorzichtig de avocado erdoor. Bestrooi met de pitjes en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »