Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven

bleekselderijsalade met kikkererwten, paprika en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept

Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!

Bekijk het recept

Bleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. De kern van een struikje smaakt vaak het sterkst, bewaar dat misschien beter voor een soepje of stoofgerecht.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 blik kikkererwten (400 ml)
  • eventueel 1 rode paprika
  • wat fijngehakte peterselie
  • Voor de dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • ½ el honing
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik).  (Wanneer je de smaak te sterk vindt, blancheer de groente 1 minuutje in kokend water en spoel dan af onder de koude kraan.)   Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK