Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…
Bekijk het receptEen bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…
Bekijk het receptBleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. De kern van een struikje smaakt vaak het sterkst, bewaar dat misschien beter voor een soepje of stoofgerecht.
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- handvol zwarte olijven zonder pit
- 1 kleine ui
- 1 blik kikkererwten (400 ml)
- eventueel 1 rode paprika
- wat fijngehakte peterselie
- Voor de dressing:
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- ½ el honing
- p&z
Bereiding
Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik). (Wanneer je de smaak te sterk vindt, blancheer de groente 1 minuutje in kokend water en spoel dan af onder de koude kraan.) Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »