Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…
Bekijk het receptKoolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke lekker!
Bekijk het receptBleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. De kern van een struikje smaakt vaak het sterkst, bewaar dat misschien beter voor een soepje of stoofgerecht.
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- handvol zwarte olijven zonder pit
- 1 kleine ui
- 1 blik kikkererwten (400 ml)
- eventueel 1 rode paprika
- wat fijngehakte peterselie
- Voor de dressing:
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- ½ el honing
- p&z
Bereiding
Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik). (Wanneer je de smaak te sterk vindt, blancheer de groente 1 minuutje in kokend water en spoel dan af onder de koude kraan.) Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »