Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in de smaak op een zomerse avond! Zit er veel groen blad aan de selderij, bewaar dit dan voor een lekker soepje, in de salade smaakt het al snel te sterk.

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 1 grote of 2 kleine groene appels, 1 komkommer, 5 el olijfolie, 1.5 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, eventueel 1 tl honing, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was bleekselderij, appels en komkommer. Snijd het merendeel van het groene blad van de selderij, dit bewaar je voor een soepje (kan ook in de vriezer!). Schil eventueel de buitenkant van de bleekselderij met een asperge- of dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten (dit kun je doen door ze er met een theelepeltje uit te schrapen). Snijd ook de komkommer in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Meng de appel, komkommer en selderij met de dressing goed door elkaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK