Bleekselderijsalade met walnoten en kaas

salade van bleekselderij met kaas, rozijnen en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Bleekselderij, heerlijk om een knapperige salade mee te maken toch? Je kan bleekselderij goed combineren met tomaat  of je maakt een wat gevuldere salade met kikkererwten of je maakt iets exclusiefs met een speciale kaas en onze Franse notenolie, hoe lijkt je dat?

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 50 g walnoten
  • 2 el rozijnen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 el citroensap
  • 50 g manchego kaas (of andere kaas)
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de rozijnen even in een kopje met heet water. Maak in een ruime kom een dressing van de mosterd, citroensap, notenolie, fijn geperste knoflook en wat p&z. Rooster de walnoten in een droog koekenpannetje tot ze beetje kleuren en laat dan afkoelen op een bordje. Snijd de stengels van de bleekselderij-struik, verwijder eventueel ‘harde’ draden en was de stengels onder stromend water. Schud het water eraf en snijd ze in dunne boogjes. Dep ze droog en snijd ze in dunne plakjes. Meng ze door de dressing, het wordt lekkerder als je dit even laat intrekken. Snijd de kaas in kleine blokjes of dunne flinters. Meng de kaas en rozijnen door de salade. Hak de noten grof en strooi ze over de salade en serveer.