Bloemkool met een korstje 

Bloemkool met een korstje 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Bloemkool, kaas en ansjovis is een heel traditionele combinatie in Italië.  Met een knapperig korstje er op wordt het helemaal smullen, oelala!

Ingrediënten

1 bloemkool, p&z,  2 takjes rozemarijn,  4 ansjovisfilets,  100 g geraspte kaas, 250 ml crème fraîche, 4 sneetjes brood, scheut olijfolie

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC of gasovenstand 4. Breng een  pan water aan de kook. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in kleine roosjes, de stronk in plakjes. Pluk de naaldjes van de rozemarijn. Doe de bloemkoolstukjes in de pan en kook ze 5 min. Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze met de crème fraîche in een kom. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met p&z. Giet een scheut olijfolie in een keukenmachine en doe daar het brood en de rozemarijn bij. Hak het fijn tot het broodkruim lijkt. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet en doe in een ovenschaal. Schep de saus over de bloemkool, strooi de rest van de kaas erover en daarna het broodkruim. Zet de schaal 30-40 min. in de oven of tot de korst mooi goudbruin en krokant is.