Bloemkool sushi

Bloemkool sushi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolraap – wat is dat?

Laten we deze joekel ook waarderen!

Bekijk het recept

Koolraap met misoboter

Krachtig van smaak met een simpele truc.

Bekijk het recept

Bloemkool laat zich leuk raspen en kun je dan gebruiken in plaats van rijst of couscous, je kunt er pizzabodems mee maken, maar dus ook deze leuke sushi! Mijn kinderen zijn dol op sushi en ik geef het wel eens mee naar school als lunch, daar worden ze heel blij van. Deze bloemkoolsushi viel ook zeer in de smaak, Rosa had eerst niet eens door dat ze bloemkool at in plaats van rijst. De mooie kraanvogels op de foto zijn gevouwen door Meike, ik  vond ze helemaal passen in dit Japanse plaatje, vandaar.

Ingrediënten

1 bloemkool, 3 à 4 el roomkaas of kwark, 5 el rijstazijn, 1 kleine tl suiker, ½ tl zout, 4 norivellen, Voor de vulling:, 1 blikje tonijn, 1 el mayonaise, stukje komkommer, paar krabsticks, of: plakjes gerookte zalm, avocado, reepjes (gekookte) wortel, reepjes omelet, tofu, of paprikareepjes…., gebruik eventueel wat misopasta of mayonaise voor meer smaak

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Begin met de rijst. Rasp of maal de bloemkool fijn in de keukenmachine, een grove rasp kan ook. Verwarm intussen de oven voor op 200 ºC. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid de bloemkoolkorreltjes er op uit. Bak 10-15 min., keer halverwege een keer om. Laat het wat afkoelen en wring het kruim uit in een theedoek. Laat verder afkoelen. Meng in een kom de rijstazijn met suiker en zout en roer tot de korreltjes allemaal zijn opgelost. Meng hier de bloemkool door en schep er vervolgens de roomkaas door, tot alles aan elkaar plakt. Bereid je vulling voor de sushi voor en rollen maar! Leg de blaadjes nori met de glimmende kant naar beneden. Schep er wat bloemkool op en spreid dit uit, ik gebruik hiervoor het liefst de bolle kant van een lepel. Laat aan de bovenste rand een stukje (1-2 cm) vrij. Dan in het midden de vulling naar keuze, bv. een randje tonijn en plakjes komkommer. Giet de tonijn af en prak het met een beetje mayonaise tot een smeuïg mengsel. De komkommer snijd je in langwerpige plakjes. Meer vulling kan ook, maar hoe meer vulling, hoe lastiger het rollen wordt! Maak het onbedekte randje bovenaan nat met een vingertop water en rol de nori op. Maak zo nog 3 rollen. Snijd de rollen in mooie plakjes met een vlijmscherp mes en serveer met sojasaus.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK