Bloemkool wellington met tofu

Bloemkool wellington met tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Bloemkool in een jasje, dat leek me nou leuk. Ik ben dol op dingen uit de oven met bladerdeeg, het is makkelijk en meteen zo feestelijk. Dit gerecht heeft niet veel ingrediënten, dat is ook fijn. Je zou ipv. de tofusaus natuurlijk ook een smaak met iets anders kunnen geven, bijvoorbeeld een romige kaassaus!

Ingrediënten

1 hele bloemkool, 1 pakje zijden-tofu, 1 tl tijm, ½ tl kurkuma, p&z, 4-6 plakjes bladerdeeg, 1 ei, handje pompoenpitten, olie of boter om in te vetten

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de bloemkool en stoom of kook hem 8-10 min. , zodat je er net in kan prikken met een vork. Laat daarna even afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C en laat vast het bladerdeeg ontdooien. Voor een grote bloemkool heb je meer deeg nodig dan een kleine. Pureer de zijdentofu met tijm, kurkuma en p&z tot een gladde saus, proef even. Vet een ronde ovenschaal in.  Maak een grote lap van het bladerdeeg, duw de randen op elkaar met een vork. Leg de lap over de ovenschaal, zodat je straks de bloemkool kunt inpakken. Klop een eitje los in een kommetje. Neem de bloemkool en giet eerst in de onderkant een beetje saus, boven de ovenschaal. Dan draai je hem om en giet zoveel saus over de bloemkool dat hij goed bedekt is, misschien houdt je een beetje saus over, dit kun je voor iets anders gebruiken. Sla nu het deeg over de bloemkool en duw alle naden goed aan. Kwast hem in met het ei en strooi er de pompoenpitten over. Bak ongeveer 30 min. in de oven, tot hij mooi goudbruin gebakken is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK