Boerenkool met pasta

Boerenkool met pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Boerenkool met pasta

Ingrediënten

700 g boerenkool, 1 bekertje of pakje room, 1 el bloem, 3-4 tenen knoflook, 2 uien of 4 sjalotten, 120 g verse geraspte Parmezaanse kaas, 300 g pasta, 1 el olijfolie, 1 el basilicum, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boerenkool van de nerven rissen en goed wassen. Knijp het vocht er uit en hak het in stukken. Kook het in 15 -20 min. gaar met een bodem water en een snufje zout. Kook ondertussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui en pel de knoflook en snipper ze fijn. Verwarm de olijfolie in een ruime pan. Olijfolie verwarmen in een pan en de ui fruiten tot ze glazig zijn, voeg daarna de knoflook toe. Roer de bloem erbij en daarna de room, basilicum en wat p&z. Als het te dik is, giet je er wat kookvocht van de boerenkool bij. Giet de boerenkool af en roer door de saus. Rasp de kaas en roer door ook de saus. Proef voor p&z. Serveer de saus op de pasta.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK