Boerenkool met pasta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…
Bekijk het receptEen supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…
Bekijk het receptBoerenkool met pasta
Ingrediënten
700 g boerenkool, 1 bekertje of pakje room, 1 el bloem, 3-4 tenen knoflook, 2 uien of 4 sjalotten, 120 g verse geraspte Parmezaanse kaas, 300 g pasta, 1 el olijfolie, 1 el basilicum, p&z
Bereiding
Boerenkool van de nerven rissen en goed wassen. Knijp het vocht er uit en hak het in stukken. Kook het in 15 -20 min. gaar met een bodem water en een snufje zout. Kook ondertussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui en pel de knoflook en snipper ze fijn. Verwarm de olijfolie in een ruime pan. Olijfolie verwarmen in een pan en de ui fruiten tot ze glazig zijn, voeg daarna de knoflook toe. Roer de bloem erbij en daarna de room, basilicum en wat p&z. Als het te dik is, giet je er wat kookvocht van de boerenkool bij. Giet de boerenkool af en roer door de saus. Rasp de kaas en roer door ook de saus. Proef voor p&z. Serveer de saus op de pasta.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »