Boerenkool met pasta

Boerenkool met pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Snijbiettaart

snijbiettaart

Alweer een snijbiettaart? Jazeker, deze is weer anders dan die van vorige week en het is nu eenmaal zulk lekker…

Bekijk het recept

Boerenkool met pasta

Ingrediënten

700 g boerenkool, 1 bekertje of pakje room, 1 el bloem, 3-4 tenen knoflook, 2 uien of 4 sjalotten, 120 g verse geraspte Parmezaanse kaas, 300 g pasta, 1 el olijfolie, 1 el basilicum, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boerenkool van de nerven rissen en goed wassen. Knijp het vocht er uit en hak het in stukken. Kook het in 15 -20 min. gaar met een bodem water en een snufje zout. Kook ondertussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui en pel de knoflook en snipper ze fijn. Verwarm de olijfolie in een ruime pan. Olijfolie verwarmen in een pan en de ui fruiten tot ze glazig zijn, voeg daarna de knoflook toe. Roer de bloem erbij en daarna de room, basilicum en wat p&z. Als het te dik is, giet je er wat kookvocht van de boerenkool bij. Giet de boerenkool af en roer door de saus. Rasp de kaas en roer door ook de saus. Proef voor p&z. Serveer de saus op de pasta.