Boerenkool met pasta

Boerenkool met pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Boerenkool met pasta

Ingrediënten

700 g boerenkool, 1 bekertje of pakje room, 1 el bloem, 3-4 tenen knoflook, 2 uien of 4 sjalotten, 120 g verse geraspte Parmezaanse kaas, 300 g pasta, 1 el olijfolie, 1 el basilicum, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boerenkool van de nerven rissen en goed wassen. Knijp het vocht er uit en hak het in stukken. Kook het in 15 -20 min. gaar met een bodem water en een snufje zout. Kook ondertussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui en pel de knoflook en snipper ze fijn. Verwarm de olijfolie in een ruime pan. Olijfolie verwarmen in een pan en de ui fruiten tot ze glazig zijn, voeg daarna de knoflook toe. Roer de bloem erbij en daarna de room, basilicum en wat p&z. Als het te dik is, giet je er wat kookvocht van de boerenkool bij. Giet de boerenkool af en roer door de saus. Rasp de kaas en roer door ook de saus. Proef voor p&z. Serveer de saus op de pasta.